Őszikék Nyugdíjas Klub

1997. február 20-án “Őszikék” néven alakult meg községünkben a nyugdíjasok klubja. A létrejötte-kor Varga Lajosné, Borsi Istvánné, mint alapító tagokkal, valamint 33 nyugdíjassal és 4 pártoló tag-gal indult el.  

Az idők folyamán a tagság és létszáma folyamatosan változott. Az aktívabb és fiatalabb korosztály szintén szívesen bekapcsolódott a közösség tevékenységi életébe, mivel a nyitott, családias hangulat volt a jellemző.

A falu életében fontos szerepet töltött be, hiszen a szüreti felvonulás hagyományát is újjáélesztették. Fontosnak tartják az ismeretterjesztést, a helyi szokások tovább adását a következő generáció számá-ra, így rendszeres foglalkozásokat tartanak a helyi gyerekeknek, a húsvéti tojásfestéstől, a hallowe-eni tökfaragáson át, az adventi koszorú készítéséig.

Ezen kívül a klubtagok számára számos összejövetelt rendeznek, havonta egy-egy alkalommal. Együtt ünneplik a tagok névnapját, Ivó napot szerveznek a férfiak számára és Nőnapot a hölgyek-nek. Az összejövetelek kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget biztosítanak.

Továbbá minden évben érdekes kirándulásokra viszik a jelentkezőket, melynek keretein belül sok látványos helyet látogatnak meg, nemcsak az országhatárain belül, és külföldön is.

A település szépítésére ugyancsak nagy hangsúlyt fektetnek, mindig az adott évszaknak megfelelően dekorációt terveznek és készítenek. Aminek rengetegen a csodájára járnak.  

A letöltéshez kattintson ide:

Közösségi média